Workshop & competition Dyk-LeifEXPOSURE MASTERS & WORKSHOP

UW-PHOTOGRAPHY COMPETITION 15-18 MAY
DYK-LEIF - HAMBURGSUND - VÄDERÖARNA - SWEDEN
 

← To UW-photo competition - General info
← To UW-photo competiton - Results
← To UW-photo competition - Class Close-up
← To UW-photo competition - Class Wide angle
 
 
EXPOSURE MASTERS UV-FOTOTÄVLING & WORKSHOP
med Magnus Lundgren & Patrik Karlsson i Sveriges rikaste dykvatten!

(Text below in Swedish)

Under helgen samlades dykande fotografer från hela Sverige i Hamburgsund på västkusten för att lära sig mer av Magnus & Patrik om undervattensfoto och varför man tävlar i fotografi? Mer om Magnus [här] och mer om Patrik [här]. Helgen avslutades med en spännande ”splash in” fototävling vid Väderöarna med marin mångfald och spektakulära undervattenslandskap som signum.

 

→ UV-FOTOTÄVLINGEN EXPOSURE MASTERS - Resultat och de fina vinnarbilderna kan ni se [här]

 

 

Workshopen varvade inspirerande föreläsningar med praktiska tips och matnyttiga fotodyk i havet. "Väderöarna och dykarrangören Dyk-Leif står verkligen för det bästa dykning kan erbjuda på västkusten" säger Magnus.

Alla deltagarna var lyriska efter helgens fina dyk och både Magnus & Patrik på Exposure Underwater tycker att det är ett sant nöje att lägga workshopen i Hamburgsunds exotiska dykområde där vi kunde fotografera i landskap iklädda läder- och hornkorall. Där små röd-blå trollhumrar smög runt i stenblockens sprickor och spökräkorna vajade i takt med tångens rörelser. Nakensnäckorna var lika färgglada som surt lösgodis och tångsnärtor, sjurygg och svävande medusor avlöste varandra. Vilken härlig mångfald av motiv!

 

       

     

     

 

Under lördagen utspelade sig helgens största utmaning för deltagarna då de tävlade i en så kallad ”splash in” fototävling där fotograferna under två dyk skulle ta bilder till två olika tävlingsklasser. En närbilds- och porträttklass och en vidvinkelklass med fokus på landskapet runt Väderöarna. Det var en spännande dag i fint väder och när juryn till kvällen redovisade resultatet och visade vinnarbilderna var spänningen på absolut topp.

"En fotoworkshop fungerar ofta som en katalysator som frigör slumrande kreativitet och göder motivation hos deltagarna” säger Magnus Lundgren som kör liknande upplägg på olika ställen runt jorden som på Galapagos, Bahamas och nu senast West Papua i Indonesien. Magnus är noga med att poängtera att workshopen och fototävlingen möjliggjordes av att företag som Dyk-Leif, PH Travel, Exposure Underwater, Ikelite, Sea&Sea och Dykarna.nu var med och stöttade, var och en på sitt sätt men det är såklart deltagarna som är riktiga hjältarna.

 

     

    

     


Exposure Underwater passar på att tacka eventets och tävlingens samarbetspartners och generösa sponsorer!

        dykarna.nu logo